Sağlık Bakanlığı '' 2022 Yılı Ocak Dönemi İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası'' ile 16 bin 221 boş kadro açarak sağlık personeline iller arası tayin imkanı sağladı.

Geçmiş dönemlere nazaran çok fazla münhal kadro açan bakanlık,  sadece hemşre branşı için 3 bin 400 boş kadro ilan etti.  Ankara Şehir Hastanesi için '' 150 '' boş kadro ilan edildi. Yine Ankara'da bazı hastanelere 100'er hemşire kontenjanı açıldı. Toplam da Ankara'ya 600 civasında hemşire kontenjanı ayrıldı. İstanbul'a ise 400 hemşire ayrıldı

Kontenjanlar sağlık çalışanlarının büyük şehirleri tercih etmediğini, büyük şehirlerde sağlık personeli sorunu olduğunu göstergesi oldu

Önceki dönemlerde illere ( sağlık müdürlükleri)  '' nerelere iller arası tayin açalım ? '' şeklinde soran ve sistemdem yetki veren bakanlık '' 2022 Yılı Ocak Dönemi İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası'' n da illere sormadan direk bakanlık kendisi boş kontenjanları ilan etti. Bu durum ise bazı branşlarda bazı şehirlerde personel sıkıntısı yaşanmasına neden olacak.  Bir önceki atamada x ilinde açılan 20 civarında att ve prm kadrosuna sadece 3 kişi başvurmuş aynı ilden ise o branşlardan 16 personel gitmişti. 

3+1'lerin kadroya geçişi, ilerdeki mevcut pdc durumu gibi etkenler , sayılar ve istatistikler baz alınarak iller arası tayin açılmalıydı.

 İlan edilen 16 bin münhal kadronun 3 bin 700 kadarı pratisyen ve uzman doktorlara ayrılmış durumda. Doktorlar için ilan edilen kadroların tamamına yakını ise büyük şehirler.

2022 Yılı Ocak Dönemi İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası Münhal Kadrolar

Editör: TE Bilisim