2011  yılında Sağlık Bakanlığında görev yapan 17 bini 4924'lü,  45 bini 4/b sözleşmeli , 60 binden fazla sağlık personeli ( ebe hemşire att vb)  632 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 657 sayılı kanuna getirilen geçici madde kapsamında 657 kadrolarına geçirilmişti.

personel sağlık net 

2011 yılına kadar memurlara her yıl verilen sicil notunun 90 ve üstünde olması kaydıyla 1 kademe verilyordu. 2011 yılında kaldırılan bu uygulamadan sonra 8 yıl  içinde herhangi bir disiplin cezası almayan memurlara, aylık derecelerinin yükseltilmesinde dikkate alınmak üzere bir kademe ilerlemesi uygulanmaya başladı. 

2011 de kadroya geçen ve daha önce '' gizli sicil terfisi'' almayan 60 binden fazla sağlık personeline geçtiğimiz günlerde 1 kademe verildi. 

DERECE KADEMENİN ÖNEMİ

Sağlıkta derece kadamenin en önemli faydası alınacak sabit ek ödeme miktarının artması ile ilgili. Personel Sağlık olarak derece ve kadameye göre hangi sağlık personeli ne kadar sabit ek ödeme alır hesapladık. Ulaşmak için tıklayın

Sabit Ek Ödemenin dışında maaş çarpanı ve katsayılarıda değiştiği için maaşlarda artışda meydane gelir.Yine derece kademe emekli maaşı ve emekli ikramiyesini doğrudan etkiler

Editör: TE Bilisim