Corona virüsü vakalarının Türkiye’de de görülmeye başlanmasının ardından Sağlık Bakanlığı tarafından alınan 27 Mart 2020 tarihli kararla sağlık çalışanlarının görevlerinden istifa etmeleri yasaklanmıştı

Daha sonra Sağlık Bakanlığı tarafından normalleşme süreci kapsamında alınan yeni kararlara ilişkin yapılan açıklamada, sağlık çalışanlarının görevlerinden istifa etmelerinin önündeki yasağın kaldırıldığı ifade edildi.

Sağlık Bakanlığı, 'Covid-19 salgını süresince sağlık kuruluşlarında sağlık personel ayrılışları' konulu yazının yürürlükten kaldırıldığını, ayrılışları durdurulan sağlık personelinin görevlerinden/işlerinden ayrılmasına  8 Haziran 2020 den  itibaren izin verileceğini duyurmuştu

Sağlıkta hekim dışı sağlık personelleri çok az sayıda istifa ediyor. Ancak hekimler arasında istifa oldukça fazla. Özellikle geçen hafta yapılan '' 94. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası'' ile 10 bin doktorun ataması yapıldı. Bu atama ile atanan doktorların bir haftaya kadar atama kararları ÇKYS sistemine düşecek.  Ancak çoğu yeni mezun olan bu doktorlardan büyük kısmı TUS ve diğer sebeplerden istifa edecek. Pandeminin ortasında 10 bin doktorun yarıya yakının istifa etmesi sağlık hizmetlerinin sunumunda sıkıntıya yol açacaktır.

İstifaların 3 ay süre ile yasaklanması hem mevcut çalışanları rahatlatacak hemde salgınla mücadele de taze kan olacaktır. Sahadaki mevcut hekimler aylık mesailerinin çok üstünde saatlerde çalışmakta, nöbetlerden filyasyonalardan evin yolunu bulamaz oldular.

personel sağlık net

Editör: TE Bilisim