Sağlık Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan 11 Milyon Fidan Kampanyasına 3 bin fidan dikerek destek verdi.

Ankara Şehir Hastanesi bahçesinde yapılan törene Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcıları Prof. Dr. Muhammet Güven, Prof. Dr. Emine Alp Meşe, Dr. Şuayip Birinci ve Halil Eldemir katıldı.

Törende konuşan Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla 11 Kasım günü ‘Milli Ağaçlandırma Günü’ olarak ilân edildi. Bu vesileyle Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından başlatılan Geleceğe Nefes Kampanyası, 81 ilde 11 milyon fidanı toprakla buluşturma hedefiyle yola çıktı. Ancak fidan bağışlarının 11 milyonu aştığını, 81 ildeki etkinliğin dünya çapında bir rekor olacağını anlıyoruz” dedi.

3 bin fidan dikimini sağlık politikalarında sembolik bir yeri olan Ankara Şehir Hastanesinde gerçekleştirdiklerini belirten Eldemir, “Avrupa’nın en büyük, dünyanın üçüncü büyük hastanesi olan bu sağlık kompleksi, sadece bir hastane değil, her biri alanında özelleşmiş hastanelerden oluşan bir “Hastaneler Şehridir” ifadelerini kullandı.

Bakan Yardımcısı Eldemir, Türkiye’de hizmete açılan 9. Şehir Hastanesi olan Ankara Şehir Hastanesinin, 30 dönüm arazi üzerinde 1 milyon 312 bin metrekare kapalı alana sahip 8 ayrı hastaneden oluştuğunu aktardı.

2023 hedefine yürüyen güçlü Türkiye’de şehir hastanelerini sağlıkta gelinen ve hizmetin alınabildiği son nokta olarak hedeflediklerini belirten Eldemir, şunları kaydetti:

“Burası bir hastaneden çok öte, bir yaşam alanı, bir sağlık vahasıdır. Hastane binalarının içi kadar dışı da, etrafındaki yeşil alanlar ile sağlık sunum kalitesinde önemli bir göstergedir. Günde 30 bin hastaya hizmet veren hastanemizin, ağaçlandırma çalışmalarıyla sağlıklı bir çevrenin parçası haline getirilmesi elzemdir.”

İnsan sağlığının çevre sağlığı ile ayrılmaz bir bütün olduğuna vurgu yapan Eldemir, “Çevrenin sağlığını korumak, doğanın döngüsünü sağlıklı şekilde devam ettirmesini sağlamak; yalnızca bugünümüz için değil gelecek nesillerin sağlığı için de hayati önem taşımaktadır” değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Yardımcısı Eldemir, etkinliğin aynı zamanda ülke genelinde bu yaz meydana gelen orman yangınları neticesinde zarar gören alanların yeniden ağaçlandırılmasına da katkı sağlayacağına işaret etti.

Eldemir, bu vesileyle ‘Geleceğe Nefes’ kampanyasını hayata geçiren tüm yetkililere ve kampanyaya Türkiye’nin dört yanından gönüllü olan tüm vatandaşlara teşekkürlerini iletti.

Törenin ardından 3 bin fidan Ankara Şehir Hastanesi bahçesine dikildi.

Editör: TE Bilisim