personel sağlık

Uzman Tabip, Tabip, Uzman Diş Tabibi, Diş Tabibi ve Eczacı unvanları tablosu için tıklayınız.
Diğer Sağlık Personeli tablosu için tıklayınız.

PDC nedir?

Personel Dağılım Cetvelinin kısaltmasına PDC denir. Bir sağlık tesisinde çalışması gereken sağlık personelini sayılarının oluşturduğu tabloya PDC denir. Ülke genelinden 50 binden fazla PDC belirlenmiş sağlık birimi bulunmaktadır. Eğitim araştıma hastanelerinden sağlık evlerine kadar tüm birimlerde görev yapan sağlık personeline ( tabip,hemşire,sağlık memuru vb )  PDC tanımlanmıştır.

PDC Sağlık Hizmetleri Sınıfı personel için geçerlidir. 

PDC Doluluk Oranı Nedir ?

Yukarıda bahsettiğimiz 50 binden fazla sağlık birimine PDC doluluk oranına göre ;  sağlık personelinin ilk defa atama, alt bölge ataması, iller arası atama, kpss ile atama vb atamalar PDC nin müsaitliğine göre gerçekleştirilir. 

Bugün İtibariyle Sağlık Bakanlığında Görevli Personel Sayısı Bugün İtibariyle Sağlık Bakanlığında Görevli Personel Sayısı

A ilinin B ilçesinin C hastanesindeki 5 hemşire PDC'sinin 5'i de dolu ise oraya atama yapılmaz. Atama yapılması için PDC'de boş bir kadro bulunması gerekmektedir.

Hali hazırda PDC sayıları Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü web sitesinden güncel olarak yayınlanmaktadır.  PDC'nin boş mu dolu mu olduğuna dair bilgileri sadece müdürlüklerin personel şubelerinde yetkilendirilmiş kullanıcılar görebilir.

Ancak her iki ayda bir yayınlanan ''Bölge Hizmet Grupları'' PDC doluluk oranının göstermektedir

Türkiye geneli 6 gruba ayrılan 81 il gruplar arasında da A,B,C,D olarak 4 e ayrılır. Bu ayrım PDC doluluk oranın en yüksekten en düşüğe göre yapılır. A ve B illerinde PDC %100 yada %100'e yakın iken C ve D illerinde ise PDC % 50 ve % 50'nin altında olan illerdir. 

Editör: Sercan Yılmaz