Yeni Alanya Gazetesinde yer alan habere göre Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sular bir türlü durulmuyor. Başhekim Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı ve yönetiminin sürekli mobbing uyguladığı iddiasıyla Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Murat Pepe, Anastezi Uzmanı Fulya Gülen Akküçük ve Kadın Doğum Uzmanı Serhat Yıldız dün görevlerinden istifa ederek hastaneden ayrıldılar.

YENİ ALANYA'YA İÇİNİ DÖKTÜ
Hastane bünyesinde devlet kadrosundaki tek doçent olan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Murat Pepe, içini Yeni Alanya'ya dökerken, yaşadıklarını anlattı. Türkiye'nin önemli hastanelerinde görev yaptığını ifade eden Pepe, "Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, görüp görebileceğim en kötü hastane. Böyle yönetim anlayışı olmaz. Kindar ve nefret dolu anlayışla kumpaslar kurup, istifaya zorluyorlar. Olan hastalara, Alanya halkına oluyor. Alanya halkından çok memnunum, bir kere bile bir hastamızla tartışmamız olmadı ama hastane yönetimi çok kötü ve bundan Alanya halkı zarar görüyor" dedi.

Doç Dr. Murat Pepe, istifa dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:

"Yaklaşık 3 yıldır Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı olarak hastanede çalışmaktayım. Hastanede devlet kadrosunda çalışan tek doçent doktorum. Bölümümde çalışan doçent ve profesör titresindeki hekimler nöbet bile tutmayıp, keyfe keder poliklinik yapmalarına rağmen bir doçent doktor olarak yüzlerce nöbet, binlerce ameliyat ve poliklinik yaptım. Kapıma gelen hiç bir hastayı geri çevirmedim. Son iki yıldır Başhekim Hüseyin Lakadamyalı tarafından tarafıma, onlarca hekim arkadaşıma, özveriyle çalışan hemşire ve sağlık personeline karşı yapılan ve süregelen mobbinglerden ötürü hastanede çalışma şevkim kırıldı. Hastalarımın tanı ve tedavilerinde zorlanmaktayım. Bu sebeplerden ötürü 657 sayılı Devlet Memuru Kanunu'nun 'Çekilme' başlıklı 20. Maddesi ve 94. Maddesinde geçen hükümlere istinaden memuriyet görevimden çekilmek istiyorum. Usulüne uygun istifa etmek istiyorum."

30 Haziran'da, ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'nde görev yapan biri profesör 8 doktor da istifa etmişti.

Editör: TE Bilisim