2019 Yılı Eylül Dönemi İsteğe Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası sonuçları geçen hafta açıklandı. Türkiye geneli ilan edilen 16 bin 912 boş kadronun sadece 7 bin 500 kadarına yerleştirme yapıldı. Yerleşen adayların bir kısmının da yeni birimlerine başlamayacağı düşünülürse, ilan edilen münhal kadroların 3'de 2' si boş kaldı.
Sağlık Bakanlığında kurumların birleşmesi, iller arası tayinin yılda 3 defa yapılması, il sağlık müdürlüklerine boş kontenjanları belirlemesi için yetki verilmesi gibi durumlar son 2 yıldır iller arası tayinlerde sağlık çalışanlarının yüzünü güldürdü. Kontenjan sayıları yukarda saydığımız nedenlerle arttı. Bu durumda tayin bekleyen personeli mutlu etti. 

Ancak kontenjanların boş kalması çok uzun sürmeyecek 4+2 iken 3+1'e geçen sağlık personelleri önümüzdeki sene kadroya geçiyor. Onlarda bu tayinlere başvurduğunu zaman kontenjanlardaki boşluk azalmış olacak. 

İller Arası Tayin Nedir ?

 (Değişik:RG-2/3/2018-30348) (Değişik cümle:RG-9/2/2019-30681) İller arası atama dönemleri Ocak, Haziran ve Eylül ayıdır. Bakanlık açık olan ve doldurulmasına ihtiyaç duyulan kadroları ilan eder. Bu kadrolara atanmak isteyen personel, tercih yaparak müracaatta bulunur. Bakanlık tercih sırasına bakmaksızın hizmet puanına göre atamaları tamamlar. (Değişik cümle:RG-9/2/2019-30681) Hizmet puanlarının eşit olması halinde çalışma süresi esas alınır, çalışma süresinin de eşit olması halinde kura ile yerleştirme işlemleri yapılır.

Editör: TE Bilisim