CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, dün Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, üniversitelerin sağlıkla ilgili bölümlerinden mezun olup atanamayan gençlerin sorunlarına değindi.

Ülkede yoksulluğun yaygınlaştığını vurgulayan Gürer, "Çalışan ücretlerinin gerçek enflasyon karşısında ezilmesine göz yuman ve gerekli düzenlemeyi yapmayan AKP iktidarı, işsizler ve atanamayanların feryatlarına da kulak tıkamaktadır" dedi.

Atanamayan öğretmenler gibi binlerce sağlık mezununun da büyük bunalım içinde olduğunu söyleyen Gürer, Acil tıp teknisyenlerinin, son alımda dahi 66 kadro verilerek görmezden gelindiğini açıkladı.

Gürer şu ifadelere yer verdi:

"Yüksek puana rağmen acil tıp teknisyenleri atama beklemektedir. Ortopedi, optisyen, ağız diş sağlığı, sağlık yöneticisi, hemşire ve diğer sağlık çalışanlarının da bir an önce hak ettikleri alım rakamları açıklanarak alımları sağlanmalı, sağlık ordusuna hizmet vermelerinin yolu açılmalıdır. Ayrıca taşeronda kalan sağlık çalışanlarının da bir an önce kadroları verilmeli ve onların da mağduriyetleri sona erdirilmelidir."(Bir Gün)

Editör: TE Bilisim