Uzun bir süredir yapımının tamamlanması beklenen Kocaeli Şehir Hastanesi, dev bir kompleks olacak. Çalışan sayısı ve gün içerisindeki nüfusuyla “Kocaeli’nin 13’üncü ilçesi”olmaya aday bu hastaneile ilgili cevabı beklenen birçok soru var.

En önemli soruların başında, Şehir Hastanesi yapıldığında diğer hastanelerin durumu ne olacak? Mesela Kocaeli Devlet Hastanesi, SEKA Devlet Hastanesi ve Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kapanacak klinikler olacak mı?

Olacaksa hangileri?

Şehir Hastanesi tam kapasiteyle çalışmaya başladığında tamamen kapanacak hastaneler olacak mı?

Şehir Hastanesi açıldığında Kocaeli’nin mevcut sağlık çalışanları dışında yeni sağlıkçılar ve hekimler ilimize gelecek mi?

Bunlar vatandaşın merakla beklediği cevaplar.

Bu cevaplarla ilgili net bir açıklama bugüne kadar yapılmadı.

6 Temmuz 2019’da dönemin valisi Hüseyin Aksoy bir değerlendirme toplantısı yapmış ve bu toplantıda 2020 yılında Kocaeli Şehir Hastanesi’nin faaliyete geçeceğini ve böylece kentimizde bazı hastanelerin kapatılacağını ancak henüz kapatılacak hastanelerin net olarak hangileri olduğunun bilinmediğini söylemişti.

Aradan 2 yıl geçti, Şehir Hastanesi tamamlanamadı ve halen hangi hastanelerin ya da polikliniklerin kapatılacağı belirlenmedi.

Vatandaş mevcut düzendeki kalitesinin bozulmasını istemiyor. Oturduğu bölgeye en yakın olan hastaneyi tercih eden vatandaş Şehir Hastanesi’nin ardından bölgesindeki hastanenin kapanmasını istemiyor.

Umarız halkın bu sesine kulak verilir ve Şehir Hastanesi, bir birleştirici hastane değil de alternatif yeni bir hastane olarak planlanır. Konum olarak ulaşımı zor bir bölgeye yapılan hastanenin mevcut durumu etkilemesi istenmiyor.

Peki bu hastanenin başhekimi kim olacak?

Kentimizde gizliden gizliye bir başhekimlik savaşı var desek yalan söylemiş olmayız.

Ben bu şehre küserek il değiştiren pek çok hekim gördü. Çok değerli hekimlerimiz birer ikişer farklı illere gittiler. Umarım bundan sonra benzer olaylar yaşamayız. Kentimizde çok değerli ve işinin ehli hekimlerimiz var. Anadolu illeri şöyle dursun, İstanbullu hastaların bile Kocaeli’yi tercih ettiğini görebiliyoruz.

Bu yüzden işinin ehli devlet adına sağlık hizmeti veren hekimlerimize de dört elle sarılmalıyız.

Gelelim Kocaeli Şehir Hastanesi’nin başhekimliği konusuna.

Yapımı yılan hikayesine dönen ve her dönem yeni bir tarih verilerek ötelenen hastane açılışının 2022 yılına kaldığını kestirmek çok da zor değil. Bu yeni hastanenin başına kimin geçeceğiyle ilgili yaptığım istişarelerde, karşıma Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Hüseyin Şaşkın çıktı. Başarılı bir kalp doktoru olan ve bulunduğu hastanede de sağlam bir ekip kuran Şaşkın, kalplere dokunmayı başarmış bir hekim. Kulağıma gelenlere göre uzun bir süredir yönettiği Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin ardından Kocaeli Şehir Hastanesi’ne başhekim olarak düşünülüyormuş. Şimdilik Şehir Hastanesi’nin başhekimliğine tek bir aday gösteriliyor gibi görünüyor. Umarım hastane en kısa sürede hizmete girer, kentimize yeni hekimler ve sağlıkçılar gelir. Mevcut düzen korunarak yeni bir hastaneye daha kavuşuruz…

Kaynak:https://www.kocaeligazetesi.com.tr/makale/8293658/bulent-ekinci/kocaeli-sehir-hastanesi-bashekimi-kim-olacak

Editör: TE Bilisim