Samsun'da hastanelerde ve sağlık kurumlarında başhekim, müdür ve müdür yardımcılarının belirlendiği 'sözleşmeli yönetici atama' sürecinde ataması yapılan 160 isimden 130'unun Memur Sen'e bağlı Sağlık Sen üyesi olması tartışma yaratırken, listelerin Cumhur İttifakı'nca sendikalar üzerinden belirlendiği iddiasına tepki geldi.  Listeleri AK Parti ve MHP İl Başkanlarının sendikalar üzerinden hazırladığı iddiasına, CHP İl Başkanı Fatih Türkel ve İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy'dan sert eleştiriler geldi. 

TÜRKEL: SANKİ BİR BORAN OLDU  CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, süreci yakından takip ettiklerine vurgu yaptı. 17 ilçede sağlık kurumlarında ve hastanelerde tepeden aşağıya değişim yaşandığına işaret eden Türkel, "İlçelerimize bakıyoruz, her yer toz duman. Pandemi sürecindeyiz, bu atamalar neye göre, hangi kriterlere göre yapılıyor. Sanki bir boran gelmişte tüm sistem değiştiriliyor şeklinde bir değişim yapılıyor. Bu zamanlama niye?. Sağlık Bakanlığı'nın atamalarında devlete bağlılıktan ziyade bazı birliktelikteliğe bağlı olanlara görev verildiği iddiası var. Bu yönde güçlü duyumlarımız var. Türkiye bunun acı faturasını yaşadı. Sağlık herkese lazım, uyarıyorum "dedi. 

SAĞLIK HERKESE LAZIM  AK Parti'nin siyaseti devletin bütün kurumlarının içerisine soktuğunu ileri süren CHP İl Başkanı Fatih Türkel, " AK Parti, siyaseti, adliyeye, kışlaya son olarakta sağlığın içine soktu. Atamalara bakıyoruz, liyakatin değil, itaatin esas alındığı, sendikalara yakın isimlerin atandığını görüyoruz. Pandemi sürecinin tam ortasındayız, görevden almalar yapılıyor, yeni görevlendirmeler yapılıyor. Bu benim adamım olsun, bana itaat etsin anlayışı yanlış. Bugün koydukları kantar, yarın AK Parti'yi de tartar. Bu  yanlışı Samsun'un sağlık sistemine yapmayın. Sağlığın canını okuyacaksınız. Sağlık herkese lazım, bunun şakası olmaz. Liyakati esas alın ve hak edeni hak ettiği yerde görevlendirin "dedi. 

AKSOY: BAŞHEKİMİ YEMEYE ÇALIŞIYORLAR  İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy ise, süreci yakından takip ettiklerini, görevlendirilen isimlerin çoğunun AK Parti'ye yakın isimler olduğunu, MHP'ye ise temsili görevlendirmeler verildiğini söyledi. "Atamalarda liyakat esas alınmadı "diyen Aksoy, "Ben olaya siyasi bakmıyorum. İnsan sağlığı söz konusu burada. Ama bakıyorsunuz, bunların kendi aralarında bile kavga var. Samsun'da değerli başhekimlerimiz vardı, hepsini kendi içlerindeki rekabetten dolayı yediler. Bunların derdi makam ve mevkidir. Liyakatli kişilere görevler verilmeli. Alın size bir örnek. Eğitim ve Araştırma Hastanemizin Başhekimi Ahmet Şen, beyefendi. Kendisi başarılı. Ancak onu yemek için mücadele veriyorlar. Kendisini tanımam ama Başhekimimiz kalsın başarılı bir süreci yönetmeye devam ediyor "ifadelerini kullandı.  Başhekim Ahmet Şen Başkanlardan şok iddialar  CHP İl Başkanı Türkel, Sağlık Bakanlığı atamalarında devlete bağlılık ilkesi değilde Ankara'da sağlanan birlikteliğe bağlılığın esas alındığı iddiasını duyduklarını öne sürdü.İYİ Parti İl Başkanı Aksoy'da Eğitim Araştırma'nın başarılı Başhekimi Ahmet Şen'in siyasi ayak oyunlarına kurban edilmeye çalışıldığını söyledi.

  Haber: Zekeriya FIRAT 

Kaynak : https://www.hedefhalk.com/haber/saglikta-yonetici-atama-krizi-buyuyor-muhalefet-sordu-liyakat-nerede-1656459

Editör: TE Bilisim