Gaziantep İl Sağlık Müdürü Serdar Sarıfakı Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde anjiyo hizmeti verildiğini ve acil hastalarda hiç bir mağduriyetin yaşanmadığını söyledi. Sarıfakı ayrıca Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi dışında 2. bir Kamu Hastanesinde Anjiyo ünitesi ve KVC (Kardiyovasküler Cerrahi) merkezi kurulma çalışmalarına başlandığını kaydetti.

Sarıfakı’nın açıklaması şöyle;“Dr. Ersin Arslan Eğitim Araştırma ve Hastanesi’nde 3 adet anjiyo cihazı bulunmaktadır. Söz konusu cihazlardan bir tanesi 15/03/2018 tarihinde arızalanmış olup cihazın çok eski olması(2005 model) ve yapım maliyetinin çok yüksek olmasından dolayı Bakanlık tarafından görevlendirilen teknik personelce hurdaya ayrılması uygun görülmüştür. Hurdaya ayırma süreci devam etmektedir.

Diğer cihazın yetkili servisi ile bakım sözleşmesi bulunmakta olup arıza durumunda yetkilisi servisin teknik personelleri tarafından arızaya müdahale edilmektedir.

Söz konusu cihaz 12/08/2019 tarihinde arızalanmış ve yetkili servisine arıza bildirimi yapılmıştır. Yetkili servis tarafından arızaya müdahale edilmiştir. Ancak arızanın giderilmesi için yedek parçalar gerektiğinden dolayı arıza giderilememiştir.

Söz konusu cihazın arızasının giderilmesi için gereken yedek parçaların alım süreci başlatılmış olup en kısa sürede cihaz aktif hale getirilecektir.

Şuanda Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde aktif durumda bulunan bir adet anjiyo cihazı hizmet vermeye devam etmektedir. Acil hastalarımızda hiçbir mağduriyet yaşanmamaktadır

1 yıl sonra açılacak olan Gaziantep Şehir Hastanesinde 5 adet anjiyo cihazı planlanmıştır. Ayrıca Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi dışında 2. bir Kamu Hastanemizde Anjiyo ünitesi ve KVC (Kardiyovasküler Cerrahi) merkezi kurulma çalışmalarına başlanmıştır.


Editör: TE Bilisim