Görev süresi dolan Şanlıurfa İl Sağlık Doç. Dr. Emre Erkuş’un sözleşmesinin yenilenmemesinin ardından Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğüne Şanlıurfalı bir isim olan Prof. Dr. Mehmet Gülüm atandı. Ankara İl Sağlık Müdürlüğü görevinden Şanlıurfa’ya atanan Gülüm’ün, kentte hem hekimlik hem de yöneticilik tecrübesi bulunuyor.

PROF. DR. GÜLÜM KİMDİR?

Prof. Dr. Mehmet Gülüm 1969 yılında Şanlıurfa’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Şanlıurfa’da tamamladıktan sonra Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı ve 1994 yılında başarı ile mezun oldu. 2004 yılında Üroloji uzmanlığını Harran Üniversitesinde tamamladı. Prof. Dr. Gülüm, Çocuk Ürolojisi ve Androloji alanları ile ilgilendi. 2013 yılında Doçent unvanını aldıktan sonra 2018 yılında Profesör unvanına yükseldi.

2014-2015 yılları arasında Mehmet Akif İnan Eğitim Araştırma Hastanesi’nde Hastane Yöneticiliği ve Başhekimlik yaptı. 22. Dönem Şanlıurfa Tabip Odası Başkanı seçildi. 2015-2018 yıllarında Ankara Hacettepe Üniversitesi Üroloji Ana Bilim Dalında Öğretim Üyesi olarak çalıştı. 28 Şubat 2018 tarihi itibariyle SBÜ. Ankara Keçiören Eğitim Araştırma Hastanesine Başhekim olarak atandı.

Prof. Dr. Mehmet Gülüm’ün Türk Üroloji Derneği, Türk Androloji Derneği ve Endoüroloji Derneği üyesidir. Ankara İl Sağlık Müdürü olarak atanan Prof. Dr. Mehmet Gülüm evli ve 5 çocuk babasıdır.

Editör: TE Bilisim