Sağlık Bakanlığı tarafından görevde alındığı iddia edilen Sağlık-Sen Ordu Şubesi Başkanı Ahmet Yılmaz’ın eşi, Ordu Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Hicran Yılmaz’ın yerine atama yapıldığı ancak raporlu olduğu için karar tebliğ edilemediği için görevin boşta kaldığı ileri sürüldü.

Sağlık-Sen Ordu Şubesinin yönetiminde bulunanlardan çoğunun kendileri veya eşlerinin kurumlarda üst düzey yönetici olması muhalefetin yanı sıra Cumhur ittfakı ortağı MHP’nin, hatta AK Partili  vekillerin bile eleştiri konusu olmuştu.

Hem sendikacı, hem işveren

Hem sendika yönetiminde üst düzey görev alıp hem de kamuda üst düzey yönetici olunması bizim tarafınızca da etik olarak görülmese de maalesef Ordumuz da bu uygulama siyasilerin itirazlarına rağmen uygulanmakta idi. Bu sendika yöneticileri ya taraf olursun ya bitaraf olursun mantığı ile diğer sendika üyelerine ve yöneticilerine bir çok baskı yaptığı yönünde bilgiler sizler gibi bizlerin de bir çok kez kulağımıza gelmiştir.

Atama yapıldı ama tebliğ edilemedi

Apselesen bu sorun yavaş yavaş çözülmeye başladı gibi. Aklın yolu birdir ne de olsa. Sağlık Sen Ordu Şube Başkanı Ahmet Yılmaz’ın eşi Ordu Devlet Hastanesinde (Bashemşire)Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü olarak çalışır iken 1 ay kadar önce aniden Sağlık Bakanlığı tarafından bir günde görevden alındığı bilgileri gündeme bomba gibi düştü. Yaptığımız araştırmada bu hanım efendinin yerine yeni bir müdür atandığı bilgisine ulaştık. He ne kadar Ordu Devlet Hastanesi resmi internet sitesinde halen Sağlık Sen Ordu Şube Başkanının eşinin ismi ve fotoğrafı dursa da olay duyulduğu günden beri rahatsızlığı nedeni ile istirahat raporu aldığı bu yüzden kararın kendisine tebliğ edilemediği için bu görev değişimin yapılamadığı söylentileri mevcut.

Bu rapora yorum var mı?

Devlette devam esastır gerekir ise evine veya muhtara tebligat yapılması yeterli olduğu aşikar olup bu aşamaya gelmeden sorunun sağ duyu ile çözüleceğini düşünüyoruz.

Şimdi Ordu Sağlık camiası Ahmet Yılmaz’ın eşinin aldığı Sağlık raporları hakkında gazeteler veya Facebookunda bir yorum yapıp yapmayacağı ile bu raporu Ordu Devlet Hastanesi Başhekim Atilla Gürgen’in hakem hastaneye sevk edip etmeyeceğini merak ediyor. 

Kaynak:https://hayatgazetesiordu.com/haber/saglikta-tirpan-basladi-109005.html

Editör: TE Bilisim