aydinpost.com'da yer alan habere göre,  "Başhekim Çalışkan, Hastaneye Müdür Olmak isteyen Güvenlik amiri Emrah Algan’ın Milletvekili Metin Yavuz’a şikâyeti üzerine baskılara dayanamayarak istifasını verdi.

Nazilli’de görev yaptığı sürede birçok yenilikler getirerek hizmet kalitesini artıran ve yapılan ihalelerde devlete kâr ettiren Başhekim Çalışkan, siyasi otorite tarafından görevden alınan bürokratlar kervanına katıldı.

MÜDÜR OLMAK İSTEYEN PARTİLİ MEMUR, METİN YAVUZ’A ŞİKÂYET ETTİ!

Başhekim Şafak Çalışkan’ın istifaya zorlanmasının ardında hastaneye müdür olmak isteyen güvenlik amiri Emrah Algan’ın olduğu ortaya çıktı.

Ak Parti’nin kayıtlı üyesi olan ancak birden fazla partiye üye olduğu tespit edildiği için 2012 yılında Seçim Kurulu tarafından üyeliği silinen Emrah Algan, iddiaya göre Ankara’ya giderek Ak Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz ile görüştü.

Algan’ın, sudan sebeplerle milletvekiline şikâyet etmesi üzerine Başhekimi telefonla arayan Metin Yavuz’a “Sayın vekil bana mı inanıyorsunuz, yoksa k… kırık bir memura mı, bu yaptığınız ayıp” şeklinde cevap vermesine sinirlenen Milletvekili Metin Yavuz’un Başhekim Çalışkan’ı görevden almak için operasyon başlattığı öğrenildi.

Bekir Kuvvet Erim ve Rıza Posacı ile birlikte karar alan iktidar partisi milletvekillerinin girişimleri üzerine Şafak Çalışkan, Aydın İl sağlık Müdürü Osman Açıkgöz tarafından Aydın Kadın Doğum Hastanesi Başhekimliği görevine alınmak istendi.

Çocuklarının eğitimi ve eşinin Nazilli’de görev yapması üzerine düzenini bozmak istemeyen Başhekim Çalışkan’ın görevden alınacağını bildiği ve İl Sağlık Müdürünü zor duruma düşürmemek için Açıkgöz’e istifa dilekçesini verdiği öğrenildi.

Şafak Çalışkan’ın istifası Sağlık Bakanlığına bildirilerek işleme alınırken, yerine Kuvvet Erim’e yakınlığıyla bilinen bir doktorun getirileceği öne sürüldü.

Öte yandan Başhekimle yakın arkadaş olan Ak Parti Nazilli İlçe Başkanı Mustafa Abak’ın bu operasyonla ilgili milletvekillerine teşkilat olarak bir yaptırımı olmaması akıllarda soru işareti yarattı." ifadeleri yer aldı.

Editör: TE Bilisim