Burdur il sağlık müdürü sözleşme yenilemedi. Op.Dr. Reha Sermed Aygören' yaptıgı paylaşımda:
"Görev süremin sonuna gelmiş olduğumdan İl Sağlık Müdürlüğü görevimden ayrılmış bulunmaktayım. Özellikle pandemi dönemi başta olmak üzere bu süre zarfında desteklerini hep yanımda gördüğüm Sayın Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca nezdinde Sağlık Bakanlığımıza, Sayın Valimiz Ali Arslantaş nezdinde İlimizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarına katkıları için çok teşekkür ederim. Bundan sonra devam edecek arkadaşlara başta İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Sırrı Şenbayram olmak üzere başarılar dilerim, Allah yardımcıları olsun. Bütün sağlık çalışanlarımıza özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederim."dedi.

Burdur İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Reha Sermed Aygören, “Görev süremin sonuna gelmiş olduğumdan İl Sağlık Müdürlüğü görevimden ayrılmış bulunmaktayım” dedi. Yerine Burdur'un sevilen müdürü Uzm. Dr. Sırrı Şenbayram atandı.

Uzm. Dr. Sırrı Şenbayram Kimdir?

29.07.1980 tarihinde Adana’da doğdu. İlk Orta ve Lise öğrenimini Adana’da tamamladıktan sonra 1997 yılında girdiği üniversite sınavında dereceye girerek, başarı bursu ile Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesine girmeye hak kazandı. 2003 yılında Tıp Fakültesinden mezun olduktan sonra aynı yıl girdiği TUS sınavında başarılı olarak Başkent Ü.T.F. Aile Hekimliği A.B.D ihtisas yapmaya hak kazandı. İhtisası sırasında üniversiteye bağlı Ankara, Alanya, İzmir, İstanbul, Konya ve Adana hastanelerinde ve Sağlık Bakanlığı Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri kliniğinde görev yaptı. Programlı rotasyonlara ilaveten Yanık, Organ Transplantasyon, Diyaliz, Acil ve Geriatri ünitelerinde aktif olarak çalıştı. Araştırma Görevlisi iken Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Aile Hekimliği Uzmanlık Derneği (TAHUD) tarafından gerçekleştirilen Aile Hekimliği Pilot Uygulama hazırlık çalışmalarına iştirak etti ve TAHUD mevzuat çalışma grubunda görev aldı.2007 yılında bitirme tezi kabul edildi ve uzmanlık bitirme sınavında başarılı olarak Aile Hekimliği Uzmanı olmaya hak kazandı. Aynı yıl devlet hizmet yükümlüsü olarak Burdur İl Sağlık Müdürlüğüne atandı. Aile Hekimliği İl Koordinatörü ve Merkez İlçe TSM sorumlusu olarak görevlendirildi. 2008 yılında İl Sağlık Müdür Yardımcısı olarak görevlendirildi. 2010-2011 yılları arasında vatani görevini Foça Jandarma Komando Okulunda ifa etti. 2011 Aralık ayında İl Sağlık Müdürü olarak görevlendirildi. Bu görevi 2014 Mart ayına kadar sürdü.

Görev süresi içerisinde Burdur İl Sağlık Müdürlüğü 2012 ve 2013 yıllarında Sağlığın Geliştirilmesi çalışmaları nedeniyle Sağlık Bakanlığınca Örnek İl Sağlık Müdürlüğü olarak gösterildi. 2013 yılında Burdur nüfusuna göre organ bağışında Türkiye 1. si oldu. Türkiye’nin ilk Sağlık Akademisi kuruldu. Burdur Sağlık Müdürlüğü Avrupa Birliği Grundwig programına kabul edilen Avrupa’daki ilk Sağlık Müdürlüğü oldu. Burdur 112 ve UMKE ciddi bir modernizasyon çalışmasına tabi tutularak Türkiye’nin hem verisel bazda hem de hizmet kalitesi açısından en iyi ekiplerinden biri haline geldi. Burdur Sağlık Kentler Birliğine kabul edildi. Birçoğu ilk özelliği taşıyan 50’ye yakın proje hayata geçirildi. Mart 2013 tarihinde mahkeme kararının uygulanması sonucunda mücbir sebeple görevinden ayrıldı. Akabinde Burdur Valiliği tarafından Saha Gözlemcisi olarak görevlendirildi. 08.08.2014 tarihinde tekrar İl Sağlık Müdürü olarak görevlendirildi.. 2014-2017 yılları arasında görev yaptı.

Uz. Dr. Sırrı ŞENBAYRAM’ın Uluslar arası ve ulusal birçok dergide yayınlanmış bilimsel çalışmaları (makale, poster vs.) ve bir çok ulusal ve uluslar arası kongrede sözlü ve yazılı sunumu mevcuttur. Ayrıca Umumi Hıfzısıhha Mektebi tarafından düzenlenen Yüksek Lisans Dengi programa iştirak ederek Sağlık Kurumları Yöneticiliği ve İletmeciliği programını başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazanmıştır. Evli ve 1 çocuk babası olup İngilizce bilmektedir.

Editör: TE Bilisim