Trabzon Tonya Devlet Hastanesi Başhekimi Serpil Atasoy’un Vakfıkebir Devlet Hastanesi’nde görevlendirilmesi Tonya’da kriz çıkardı

Trabzon Tonya Devlet Hastanesi Başhekimi Serpil Atasoy’un Vakfıkebir Devlet Hastanesi’nde görevlendirilmesi Tonya’da kriz çıkardı. Edinilen bilgilere göre, Vakfıkebir Devlet Hastanesi Genel Cerrahi doktorunun emekliye ayrılmasının ardından Tonya Devlet Hastanesi Başhekimi Serpil Atasoy geçtiğimiz hafta Vakfıkebir’de geçici olarak görevlendirildi.


Uzun yıllar Tonya’da bulunan ve herkes tarafından sevilen Atasoy’un bu görevlendirilmesi Tonya’da tepki çekti. Vatandaşlar, Trabzon İl Sağlık Müdürü tarafından yapılan görevlendirme işleminin başhekim Atasoy’u fiilen başhekimlik görevinden alma olarak nitelendirerek bu kararından dolayı tepki göstermeye başladı. Konuyla ilgili Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel ve AK Parti Tonya İlçe Başkanı Cafer Köroğlu’na fazlaca şikayet geldi. İl Sağlık Müdürlüğünün kararı Beşel ve Köroğlu’nu da oldukça rahatsız etti. Diğer partilerin ilçe başkanlarının da durumu tepkiyle karşıladığı öğrenildi.
Ayrıca yeni devlet hastanesinin iş ve işlemlerini yürütmek için hastanede başhekim yardımcısının olmaması, mevcut başhekimin de Vakfıkebir Devlet Hastanesinde görevlendirilmiş olması idari görevlerini de aksatmasına neden olacağı yine genel cerrah olarak görev yapan birçok hastane başhekimi ve yardımcısı olmasına rağmen genel cerrah olarak Başhekim Serpil Atasoy’un haftanın beş günü Vakfıkebir’de görevlendirilmiş olması tepki çekti.
Bu durumun bir an önce çözülmesi ve Başhekim Atasoy’un Tonya’daki çalışmalarına devam etmesi isteniyor.(61 Medya.Com)

Editör: TE Bilisim