MHP Gaziantep Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu Başkan Vekili Sermet Atay, ağlık Bakanlığı'nın 2021 yılı bütçesine ilişkin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda söz aldı. Milletvekili Atay, Gaziantep'in Şehir Hastanesi'nin inşaatını ve Dr. Ersin Aslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bir türlü başhekim ataması yapılmamasını gündeme getirdi.

ŞEHİR HASTANESİ BİTİRİLEMİYOR

Milletvekili Atay, yaptığı konuşmada, "Gaziantep'te artık yılan hikâyesine dönen 2013 yılından beri yapımı devam eden bir şehir hastanemiz var. Bu şehir hastanemiz 2020 yılı gelmesine rağmen -aynı zamanda başlayan birçok şehir hastanesi bitmesine rağmen- çeşitli problemlerle bitirilememiştir. Türkiye'de corona vakaları her gün artmaktadır. Bu bağlamda şehrim olan Gaziantep'te de corona vakaları çok yoğun bir artış göstermiştir. Mevsimsel koşullar gün geçtikçe ağırlaşmaktadır, bu durumda zannederim ileriki günlerde Gaziantep'te yatak problemimiz ve yoğun bakım problemimiz beraberinde gelecektir. Pandemi sürecinde büyük fedakârlık gösteren tüm sağlık çalışanlarına, tüm Bakanlık yetkililerine müteşekkir olduğumuzu belirtmek istiyorum. Malum, Türkiye'de corona vakaları her gün artmaktadır. Bu bağlamda şehrim olan Gaziantep'te de corona vakaları çok yoğun bir artış göstermiştir. Mevsimsel koşullar gün geçtikçe ağırlaşmaktadır, bu durumda zannederim ileriki günlerde Gaziantep'te yatak problemimiz ve yoğun bakım problemimiz beraberinde gelecektir" ifadelerine yer verdi.

BAŞHEKİM HALEN ATANMADI

Milletvekili Atay,Dr. Ersin Aslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ilişkin "Malumunuz olduğu üzere Gaziantep'e yeni bir Sağlık Müdürümüz atanmıştır. Her gelen sağlık müdürü kendi ekibiyle beraber gelmektedir. Bu Sağlık Müdürümüz de genç ve başarılı biridir, kendi ekibini oluşturmuş ve 180 kişilik listeyi onaylanması için Sağlık Bakanlığına göndermiştir. Sağlık Bakanlığına gönderilen bu 180 kişilik liste içerisinde 140 kişi onaylanmış, 40 kişi henüz onaylanmamıştır. Listede onaylanmayanların büyük kısmını Gaziantep'in en büyük hastanesi olan Dr. Ersin Aslan Devlet Hastanesi personeli oluşturmaktadır. Dr. Ersin Aslan Devlet Hastanesinin görev yapan Başhekimi istifa etmiş durumdadır, istifa ettiğinde yerine gelecek arkadaş henüz göreve başlamamıştır. Gaziantep'in en büyük hastanesi konumunda olan Ersin Arslan Devlet Hastanesine bir başhekim atanmamış olması ve sözleşmesi yenilenecek olan idari personelin sözleşmesinin yenilenmemiş olması Gaziantep'te bir zafiyet yaratmaktadır. Biz bu bağlamda Sayın Bakanım, özellikle Ersin Arslan Devlet Hastanesi açısından bu atamaların, bu sözleşmelerinin bir an önce yenilenmesini sizden arz ediyoruz" dedi.

Editör: TE Bilisim